Prefabrik Çeşitleri

Prefabrik Çeşitleri

Prefabrik çeşitleri kat sayısına , kullanılan malzeme türüne göre farklılıklar göstermektedir.tercih edilecek prefabrik kullanım amacına göre belirlenir ve belirli standartlar çerçevesinde dizayn edilerek kullanıma sunulurlar.

Prefabrik evler genel olarak iki tür olarak ;

Tek katlı prefabrik ev  ve ,
iki katlı ( dublex veya villa )  şeklinde üretilmektedir. Bu prefabrikler depreme son derece dayanıklı ve dört mevsim şartları göz önünde bulundurularak  ısı ve ses yalıtımları yapılarak imal edilmektedir.

TEK KATLI PREFABRİK EV 



1.TEKNİK BİLGİLER
80 kg/m² kar yükü, 100 km/h rüzgar hızı 1.derece deprem şartlarına ve 3 iklim bölgesi esas alınarak üretilmektedir.

2. DIŞ DUVARLARI
 100 mm kalınlıkta  1250*2500 mm ebatlarında çift taraflı çimentolu yonga levha (betopan) kullanılmaktadır. Yükseklik isteğe bağlı 2800-3000mm olabilir.B1 DIN 4102 ısı iletkenlik katsayısı(10C kuru):0,15W/Mk

3. DIŞ DUVAR İZOLASYONU
84 mm kalınlığında 16 Kg/m³ yoğunlukta EPS  kullanılır. Isı yalıtımı kat sayısı        K : 0,64 Kcal/m² hc'dir.

4. İÇ DUVAR BÖLMELERİ
60mm kalınlıkta 1250x2500mm ebatlarında çift taraflı çimentolu levha (betopan) kullanılır. . Yükseklik isteğe bağlı 2800-3000mm olabilir. B1 DIN 4102 ısı iletkenlik katsayısı(10 C kuru):0,15W/Mk

5. İÇ DUVAR İZOLASYON
44 mm kalınlığında 16 Kg/m³ yoğunlukta EPSkullanılır. Isı yalıtımı kat sayısı         K : 0,64 Kcal/m² hc'dir.

6. DUVAR BİRLEŞTİRİCİ VE TAŞIYICI DİREKLER
Özel şekillendirilmiş 1,2 mm kalınlıkta, Galvaniz sacdan bükülerek roolformer makinasında üretilir.

7. KAPILARI
a) DIŞ : Giriş kapısı çelik kapı 900*2000 mm ebatlarında olacaktır. Dış kapı kilitleri silindirik olacaktır. b) İÇ : İç kapıları 800*1960 mm ebatlarında Amerikan panel kapı yapılır. İç kapı kilitleri gömme olacaktır.

8. PENCERELERİ
PVC doğrama olup 100*120 cm ölçülerinde 4+12+4mm çift cam, vasistaslar 40*60 cm ölçülerinde 4mm buzlu cam, olarak üretilir.
 
9. ÇATISI
Çatı makasları kutu profil veya özel şekillendirilmiş galvaniz U ve C profilden imal edilir. Bina boyunca her 125 cm de bir makas atılır. Makas üst bağlantı elemanları 5*5 ahşaptır. Makas altı tutucu omegalar istenilen ölçülerde bükümü yapılarak makas altına monte edilir. İsteğe bağlı ters tavan (Düz alçıpan tavan ) uygulaması yapılır.

10. TAVAN KAPLAMASI
Tavan kaplaması olarak 12,5 mm kalınlığında alçıpan levha kullanılır. Tavan alçıpanı özel yapılmış olan alüminyum T profil ile iki makas arasına monte edilir. Tavan ısı iletim katsayısı K : 0,49 Kcal/m² hc' dir. Islak zeminli olan kısımlar kısımların tavanı; betopan veya yeşil alçıpan olacaktır.

11. TAVAN KAPLAMA İZOLASYONU
Tavan kaplama üzerine  80mm Camyünü şiltesi serilir.

12. ÇATI KAPLAMA
Ahşap aşıklar üzerine 0,50 mm galvaniz trapez sac  monte edilir. Bina çevre saçakları 20 cm genişliğinde RAL 9002 renginde fırın boyalı sacdan imal edilir.

13. ÇATI DERE VE İNİŞLERİ
PVC kare dere 150'lik, inişlerde ise 70'lik pvc borular kullanılmaktadır.

14. ELEKTRİK
Bütün elektrik malzemeleri TSE belgelidir. Kablolar sıva altı döşenir.

15. AYDINLATMA
Simit veya normal floresanla sağlanır. Anahtar komitatör  ve  prizler sıva altı olarak duvar üzerine monte edilir.

16. SIHHİ TESİSAT
 su tesisatı TSE  Belgeli pvc beyaz boru kullanılır.

 İKİ KATLI PREFABRİK EV



 TEKNİK BİLGİLER
   Kar yüküü : (TS498 Çizelge 10 ve 11)80kg/m² -0.80 kN/m². Kar yükü alan ve yüksekliği: I.Bölgede 1000m’ye,II.Bölgede 800 m’ye, III.Bölgede 600m’ye ve IV.Bölgede 400 m’ye kadar olan yapı yüksekliklerinde kullanıma uygundur.         

   Deprem Hesabı: Deprem Bölgesi: I.Derece Deprem Bölgesi ; Bina önem katsayısı: 1,0(TDY98 Tablo 6.3) ; Zemin Sınıfı: Z4Ta=0,20s Tb=0.90s; Etkin Yer İvmesi:0,40         

   Rüzgar hızı:(TSE498 Çizelge 12)100km /saat-28m/sn-62mph. Çatı tepe kotu: <8m    
   
 STANDARTLAR:  Dizayn ve hesaplarda aşağıdaki standart, kural ve el kitaplarından faydalanılmıştır:       
       TS 648:Çelik yapıların hesap ve yapım kuralları; TS 498:Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri; TS 4561:Çelik yapıların plastik teoriye göre TS 11372:Çelik yapılar-hafif-soğukta şekil verilmiş profillerle oluşturulan hesap kuralları;       
   EUROCODE NO.3:Common unified rules for steel structures.       
   TS1904: kapı kasaları,çelik sac       
   TS1905:hazır ahşap kapılar       
   TS EN 12056: sıhhi tesisat boru sistemi,tasarım ve hesaplama       
   TS828: Binalarda temiz su tesis kuralları       
   TS1258: Temiz su tesisatı hesap kuralları       
   TS HD 384.1: Binalardaki elektrik tesisatı temel prensipler       
   TS 825: Binalarda ısı yalıtım kuralları         

 ISI İZOLASYONU:  Duvar tipi ve kalınlığına göre ısı geçirme katsayısı değişmektedir:       
     60mm çimentolu yonga levha + styropor (16Kg/m³)+ çimentolu yonga levha       
 İç duvarlar  k=0.44 Kcal/m²Hc  ( K: 0,51 W/m² K )       
  
     100mm  çimentolu yonga levha + styropor (16Kg/m³)+ çimentolu yonga levha       
   Dış duvarlar  k=0.45 Kcal/m²hC  ( K: 0,53 W/m² K )       
   Çatı ısı geçirme katsayısı 80mm Camyünü; k=0.39 Kcal/m²hC    ( K: 0,43 W/m² K )       
          
 ZEMİN:  Şirketimiz tarafından verilecek zemin planındaki ölçülere uygun olarak ALICI temeli hazırlar.       
   Temelin statik hesaplarının yapılması, donatılarıyla birlikte temel betonunun dökülmesi, yapının montajından sonra zemine yapılacak şap vs. kaplamanın sorumluluğu ALICI'ya aittir. Alıcıya radye  temel ve çelik hasırlı zemin yapması tavsiye edilmektedir.İstek halinde ücreti karşılığı tarafımızdan yapılabilir.       
          
 ÇELİK KARKAS:  Yapının çelik karkası, zemine çakılan alt çerçeve, taşıyıcı direkler,makaslar,aşıklar ve rüzgar çaprazından oluşmaktadır. Karkas kendi başına yapıya gelen yükleri taşımakta ve stabiliteyi sağlamaktadır.       
   Duvar panolarına yük taşıttırılmamaktadır.Taşıyıcı direkler özel büküm galvaniz sacdan üretilmektedir.       
   Makaslar, özel büküm galvaniz sac profilden üretilmektedir. Aşıklar ise ahşap olarak üretilmektedir.       
          
 DUVARLAR:  Panel  ölçüleri 1250x2500mm.dir. Dış ve iç duvarlar ; Duvarların dış ve iç yüzü 8x1250x2500mm. Çimentolu yonga levha (betopan). İstek halinde yükseklik 3m'ye kadar yapılabilmektedir.       
          
 ÇATI:  Çatıyı oluşturan çatı kaplaması Boyalı Trapez Galvaniz Sac ve çatı izolasyonu 80mm. camyünü.Yapının uzun kenarlarında 20cm ölçüsünde saçak ve PVC yağmur oluğu bulunmaktadır.       
          
 TAVAN:  Yapının tavan kaplaması modüler olarak hazırlanmış alçıpan levha ve "T" birleşim profillerinden oluşmaktadır. 

 ARA KAT: Taşıyıcı kirişler özel şekillendirilmiş C ve U tipi Galvaniz sac olarak üretilir. Uygun görülen yerlerde emniyet için değişik parçalar ile takviye edilerek konstrüksiyon güçlendirilir. Taban ızgaraları belli aralıklarda kutu profil veya C profilden üretilir. Zmin kaplama 16mm Betopan veya OSB kullanılmaktadır.Üzerine PVC yer kaplaması uygulanır.  
          
 KAPILAR:  Dış kapı Çelik Kapı olarak üretilmiştir. İç kapılar 835x2035mm ölçüsünde Amerikan paneldir.       
          
 DOĞRAMALAR:  Pencere doğramaları 1200x1000 mm kasa ölçülerinde,vasistas doğaramaları ise 600x400mm'dir.         
   Standart üretimde binalar çiftcamlı (4+12+4mm) PVC Doğrama olarak sevk edilmektedirler.Pencere doğramalarının yarısı sabit ,yarısı tek kanatlıdır.Tüm doğrama kasaları galvaniz sactan imal edilmektedir.       
          
 ELEKTRİK TESİSATI:  Standart üretimimizde elektrik tesisatı sıva üstü olarak döşenmektedir.Aydınlatma linyelerinde NYM 2x1.5mm².ve priz linyelerinde NYM 3x2.5mm² kablo kullanılmaktadır.       
   Aydınlatma linye hattı sigortası (Siemens) 10A, priz linye hattı sigortası 16A'dir.Ayrıca sigorta kutusunda bir adet  30mA lik kaçak akım rölesi bulunmaktadır.Priz linyelerinde en çok 4 adet priz  bağlı olup, bir linyedeki kullanılacak (sarfedilecek) priz güçleri toplamı 2000VA'i geçemeyecektir.Tesisat bünyesinde,elektrikli ısıtıcı klima,elektrikli şofben vs. gibi 500W dan fazla güç çeken cihazların kullanılmayacağı öngörülerek tesisat hazırlanmıştır. ALICI bu tip cihazları kullanmayı düşünüyor ise, sipariş anında taleplerini bize önceden bildirmeli  ve bunları  yazılı ve sözleşmeye ekletmelidir.       
   Aydınlatmada  2x36W Floresant Armatür kullanılacaktır (panel üstü). Islak Mekanlarda Armatür Dekoratif Yuvarlak  (60W) olacaktır .        
   Bayramlar Prefabrik'in  sorumluluk sınır noktası ana kapı girişindeki sigorta kutusuna kadardır.        
   Enerji bağlantısı ve sorumluluğu ALICI'ya aittir.       
   Telefon, bilgisayar, klima, havalandırma, tv, ısıtma tesisatı gibi vs. bağlantılar bizim sorumluluk kapsamımızın dışındadır.       
          
 SIHHİ TESİSAT:  Sıhhi tesisat pis su, temiz su boru donanımı, lavabo ,klozet gibi vitrifiye malzeme ve aksesuarlarından oluşmaktadır.       
   Yukarıda belirtilen tesisat malzemeleri, standart teslimatımıza dahil olup, montaj aşamasında zemin kaplamasından sonra yerlerine monte edilmesi zorunlu olan malzemeler dışında monte edilerek teslim edilmektedirler.       
   Monte edilemeyen diğer bütün malzemeler ise montajı yapılmadan ALICI'ya teslim edilmekte olup, zemin kaplamasını tamamladıktan sonra bu malzemelerinde montaj sorumluluğunu ALICI üzerine alacaktır.       
   Kullanılan tüm malzeme TSE belgelidir.       
          
 BOYA:  Bina iç ve dış yüzeyindeki bütün sac aksamlarda catı galvaniz sac kullanılır. Kenar omegası, pano üstü omega, alın kenar kaplama malzemesi, alın kaplama malzemesi, köşe direkler, pencere karkasları, saçak altı kaplama malzemesi galvaniz sac olarak üretilir.       
   Dış yüzeylerde 2 kat akrılik dış cephe boyası, iç yüzeylerde, 2 kat plastik esaslı iç cephe boyasi olacaktır.         

 ARAKAT: 2 katlı binalar için ara kat konstrüksiyonu taşıyıcı kafes şeklinde 60*120 kutu profil veya özel büküm galvaniz sacdan yapılır. Ara kat kafes üzeri 16 mm betopanla kaplanır. Arakatın altından asma tavan alçıpan üzerine ses izolasyonu olarak 80 mm kalınlığında cam yünü kaplanır. Ara kat taşıma yükü 200 kg/m² olarak hesaplanmıştır.            

 ARAKAT MERDİVENİ: Kutu profilden elde edilen çelik iskelet üzerine 16 mm kalınlığında betopan kaplanarak yapılmaktadır.                 



1 yorum:

  1. Bu modüller fabrikada, hava koşullarından etkilenmeden üretilir ve daha sonra arazi üzerine monte edilir. Bu yöntem, inşaat süresini önemli ölçüde kısaltır ve maliyetleri azaltır.

    Prefabrik
    evler, yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretildiği için dayanıklılık ve enerji verimliliği açısından geleneksel inşaat yöntemlerine kıyasla çokça tercih edilir.

    YanıtlaSil